| Årgang: | 2021 |
| Produsent: | Maison Louis Jadot |
| Produktnavn: | Bâtard-Montrachet Grand Cru |
| Land: | Frankrike |
| Region: | Burgund |
| Appellasjon: | AOC Grand Cru |
| Syre: | 3,77 g/l |
| Sukker: | 0,7 g/l |
| Råmateriale: | Chardonnay 100 % |
| Farge: | Dyp gylden |
| Duft: | Dyp konsentrasjon med flott steinfrukt, modne epler, litt krydder, tydelig mineralitet og fat. |
| Smak: | Rik og kompleks frukt med flott struktur og god syre. Lang og veldig balansert. |
| Jordsmonn: | Kalkholdig leire |
| Vinmark: | Bâtard-Montrachet er en grand cru vinmark som ligger hvor landsbyene Chassagne-Montrachet og Puligny-Montrachet møtes. Den har østlig eksponering og er den største av de fem grand cruene i området. |
| Vinifikasjon: | Druene høstes for hånd før de presses forsiktig. Deretter fermenteres de i eikefat hvorav 1/3 er nye. |
| Lagring: | Vinen ligger på fint bunnfall i 15 mnd. før flasketapping. |
| Lagringspotensial: | Mellom 15-30 år avhengig av årgangen |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 11-13 grader |
| Passer til: | Rike fiskeretter, hummer, sjøkreps (spesielt på grillen) og lokale oster |