Årgang: | 2020 |
Produsent: | Bruna Grimaldi |
Produktnavn: | Barolo Camilla |
Land: | Italia |
Region: | Piemonte |
Appellasjon: | Barolo DOCG |
Syre: | 5,9 g/l |
Sukker: | 0,3 g/l |
Råmateriale: | Nebbiolo 100% |
Farge: | Rubinrød |
Duft: | Kompleks og floral nese med søte kirsebær, rose og skogbunn. |
Smak: | Elegant med smak av modne bær og nyperose. Strukturerte tanniner og konsentrert frukt. |
Jordsmonn: | Jorden er mager med innslag av kalkstein og avhengig av vokseplassen finner man tre typer geologi, som alle er unike for Piemonte: Lequio Formation, en typisk stein av lys mergel og sementert sand. Diano Sandstone som består av et sjikt med velsementert sand som ble etablert for over 11 millioner år siden. Og sist og mest vanlig er Sant’Agata Fossil Marl som består av fint sediment av silt og leire. |
Vinmark: | Druene kommer fra nøye utvalgte vinmarker i Serralunga d'Alba. |
Vinifikasjon: | Håndplukkede og avstilkede druer. Tradisjonell vinifikasjon med temperaturkontrollert gjæring. Maserasjon i 20 -30 dager med svært forsiktig "punchdown". Malolaktisk gjæring skjer delvis på stål og devis i sementtanker. |
Lagring: | Vinen lagres på store Slavonske og Franske tonneaux i 24-30 mnd. før 6 mnd. på flaske. |
Lagringspotensial: | 20-25 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
Passer til: | Lokal pasta, risotto, okse og forskjellige typer vilt samt modne regionale oster. |