| Årgang: | 2017 |
| Produsent: | Tenuta la Volta Cabutto |
| Produktnavn: | Barolo |
| Land: | Italia |
| Region: | Piemonte |
| Appellasjon: | DOCG Barolo |
| Syre: | 5,3 g/l |
| Sukker: | 1,5 g/l |
| Råmateriale: | Nebbiolo 100% |
| Farge: | Mursteinsrød farge med litt oransj kant |
| Duft: | Flott nese av kirsebær, skogsbær og rose, samt hint av trøffel, tjære, lær og skogbunn. |
| Smak: | Fruktkarakter som på nesen samt innslag av nøtter, lakris og noe urter. Flott konsentrasjon, fylde og balanse med fine tanniner i tørr, syrlig avslutning. |
| Jordsmonn: | Bricco delle Viole og La Volta har et kalkholdig jordsmonn med leire. Sarmassa har et mer sandholdig jordsmonn. |
| Vinmark: | En svært klassisk barolo med druer fra tre ulike parseller/cru'er. Bricco delle Viole og La Volta ligger vestvendt mens cru'en Sarmassa ligger lenger øst i Barolo. |
| Vinifikasjon: | Etter forsiktig pressing av håndplukkede druer, gjærer mosten på ståltank (inkl. maserasjon) i 20-25 dager. Vinen stikkes om 2 ganger og ligger deretter kjølig, før tapping på slavonske fat i løpet av februar, året etter innhøsting. Cabutto praktiserer ikke filtrering før de tapper på flaske. |
| Lagring: | Blir lagret på 10 000 liter store trefat av slavonsk eik (botte) i 2-3 år før tapping på flaske, noe som gjør at vinen har svært lite eikepreg. |
| Lagringspotensial: | 20-25 år fra etikettens årgang |
| Str.(cl.): | 75 |
| Serveringstemperatur: | 14-16 grader |
| Passer til: | Lam, kalv, småvilt samt lokalt, piemontesisk kjøkken |