Årgang: | 2022 |
Produsent: | Bruna Grimaldi |
Produktnavn: | Barbera d'Alba Superiore DOC Scassa |
Land: | Italia |
Region: | Piemonte |
Appellasjon: | Barbera d'Alba Superiore DOC |
Syre: | 6,3 g/l |
Sukker: | 0,5 g/l |
Råmateriale: | Barbera 100% |
Farge: | Rubinrød |
Duft: | Intens aroma av røde modne bær, kirsebær, blyantspiss og mentol. |
Smak: | Flott konsentrasjon av saftige, mørke bær og fioler med tydelige tanniner og en frisk avslutning. |
Jordsmonn: | Jorden er mager med innslag av kalkstein og avhengig av vokseplassen finner man tre typer geologi, som alle er unike for Piemonte: Lequio Formation, en typisk stein av lys mergel og sementert sand. Diano Sandstone som består av et sjikt med velsementert sand som ble etablert for over 11 millioner år siden. Og sist og mest vanlig er Sant’Agata Fossil Marl som består av fint sediment av silt og leire. |
Vinmark: | Druene kommer fra nøye utvalgte vinmarker i Roddi, La Morra, Diano d’Alba og Sinio som ligger mellom 250 til 450 moh med syd/sydvestlig og sydøstlig exponering. Lav avkastning. |
Vinifikasjon: | Håndplukkede og avstilkede druer. Tradisjonell vinifikasjon med temperaturkontrollert gjæring. Maserasjon i 10-12 dager. Malolaktisk fermentering på sement tanker. |
Lagring: | Lagret på tonneaux og store eikefat i 12-15 mnd. |
Lagringspotensial: | 10-12 år fra årgangen |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-18 grader |
Passer til: | Retter der sopp, vilt, parmesan, risotto eller pasta spiller hovedrollen. Lyst og rødt kjøtt. |