Årgang: | 2022 |
Produsent: | Casa Relvas |
Produktnavn: | Art Terra Amphora |
Land: | Portugal |
Region: | Alentejo |
Appellasjon: | IGP Alentejano |
Syre: | 6,4 g/l |
Sukker: | 6,3 g/l |
Råmateriale: | Aragónez 60%, trincadeira 35%, moreto 5% |
Farge: | Klar dypere rød |
Duft: | Ungdommelig preg av modne mørke bær, innslag av krekling, blomst, kamfer, svale urter og lyng. |
Smak: | Saftig og fast, preg av modne mørke bær, litt syltet frukt, krekling, lakris og krydder. |
Jordsmonn: | Leire og skifer |
Vinmark: | Druene kommer fra ulike parseller i Alentejo-området. |
Vinifikasjon: | Håndplukkede druer, spontanfermentert på amfora (talha) med lang skallkontakt, ca. 60 dager. |
Lagring: | Lagret 3 mnd på fint bunnfall i små amfora. |
Lagringspotensial: | 3-5 år |
Str.(cl.): | 75 |
Serveringstemperatur: | 16-20 grader |
Passer til: | Lokalt kjøkken, klassisk middelhavsmat og myke oster. |